viva

poloha : bratislava
architektonická štúdia : 2013
projekt : 2013
realizácia : 2013

autori : ing. arch. peter chaban, ing. arch. marek rudohradský

Rekonštrukcia showroomu spoločnosti Viva sa týkala zväčšenia výstavnej plochy a to v úrovni dvoch nadzemných podlaží. Prízemie je plošne prepojené s pôvodnou časťou, zatiaľ čo druhé nadzemné podlažie je prepojené pomocou premostenia na okraji galérie. V novo rekonštruovanej časti je zároveň umiestnené schodisko pre zákazníkov, ktorého schodnice a zábradlie vytvárajú súvislú krivku prepájajúcu priestor galérie. Hlavný, ústredný priestor galérie je dotvorený zelenou hydrofóbnou stenou, výškovo prechádzajúcou cez dve podlažia. Showroom sa vďaka zelenej stene okamžite stala unikátnou, púta pozornosť návštevníkov a tvorí príjemnú pokojnú atmosféru. Táto zelená stena zároveň obaľuje nosné, železobetónové stĺpy objektu. Je vybavená automatickou závlahou a bez údržbovým prihnojovaním.